Routebeschrijving

De totale afstand vanaf Utrecht is 1530 km                                                                                           

 

Route

Vanuit Nederland zijn er diverse manieren om naar Zweden te reizen (www.map24.nl).
De kortste route is via Puttgarden (D) / Rødby (DK), gevolgd door Helsingør (DK) / Helsingborg (S). Resp. 45 en 20 minuten varen. Een bijkomend voordeel is dat je op de boot even pauze kunt houden. Op de website van Scanlines vind je de vertrektijden.

In plaats van de boot Helsingor/Helsingborg kun je ook kiezen voor de brug van Kopenhagen naar Malmö, hiervoor moet je wel iets tol betalen.

Andere opties zijn:
Travemünde (D) / Trelleborg (S), duur 7 uur of de nachtboot Kiel (D) / Göteborg (S). Het voordeel van de laatste optie: je vertrekt 's avonds om 7 uur, hebt een hut met eigen badkamer, om 9 uur 's morgens aankomen in Göteborg, en dan nog maar 4 uur rijden.

Je kunt natuurlijk ook vliegen, bv vanaf Eindhoven naar Stockholm Skavsta (met Ryanair), en dan (met een huurauto bv) nog 300 km (ruim 4 uur) rijden. Of naar Oslo Gardermoen vliegen, dat is 190 km (3 1/2 uur). Alleen is een auto huren in Noorwegen duurder dan in Zweden.


Vanaf Göteborg

Je gaat naar Göteborg via de E6. Eenmaal in Göteborg volg je even de E6 richting Oslo, daarna via Uddevalla en de 44 die overgaat in de 45 richting Vänersborg naar Karlstad.

Vlak voor Karlstad wordt de weg even E18 die richting Stockholm gaat.
Je blijft op de E18 tot de afslag wegnummer 61/62. Op de rotonde wegnummer 62 richting Hagfors. Vanaf Karlstad is het ongeveer 60 km naar het huis.

 

Links


veerdienst scandlines
brug Kopenhagen – Malmö

http://www.stenaline.nl/scandinavie

 

foto1 foto2 foto3 foto4